prisvärd hemstädning i kinna

Hemstädning – 10 städtips för att få ett rent och vackert hem

Ett rent och vackert hem är något som alla önskar äga. Hemstädning kräver ett organiserat schema där du röjer upp och städar varje vecka för att få det skinande rent. Ett rent hem har en positiv inverkan på ditt och din familjs humör och sinnesstämning. När ditt hem väl är fläckfritt så kan du luta dig tillbaka och njuta av din prestation.

Regelbunden hemstädning

Regelbunden hemstädning bör utföras för att hålla borta damm, smuts och allergener. Städning är något som borde bli en vana för att säkra att du har ett rent hem på lång sikt. Välj en dag i veckan då du städar olika områden i ditt hus.

Djupstädning av ett hem är avgörande för att säkra att ditt hem är säkert och hygieniskt. Här under listar en rekommenderad städfirma i Kinna enkla sätt för att städa ditt kök, badrum, vardagsrum och sovrum som innefattar en intensiv rengöringsprocess.

10 städtips för hemstäd

 1. Ditt kök behöver städas i slutet av varje dag. Torka av dina köksytor, spis och ugn med en svamp och antibakteriellt rengöringsmedel för att bli av med matrester och spill. Spisen och köksfläkten kan rengöras med avfettningsmedel.
 2. En gång i veckan kan du fokusera på större apparater som kylskåpet och ta ut alla hyllplan för att tvätta av dem ordentligt.
  Torka av utsidan av kylen med en fuktig trasa för att få bort fläckar. Din ugn, mikrovågsugn, mindre apparater, skåp och hyllor bör dammas och torkas rena.
 3. Köksgolven bör moppas ordentligt och torkas torra. Glöm inte att slänga skräpet på daglig basis för att hålla det rent och hygieniskt.
  Djuprengör ditt kök genom att skrubba alla apparater, tvätta soptunnor och golvlister minst en gång i månaden.
 4. Badrum – väggar, speglar och golv bör skrubbas och tvättas med såpa blandat med vinäger.
 5. Använd en gammal tandborste för att rengöra ditt avlopp, duschhuvuden, kranar. Använd badrumsrengöringsmedel för att tvätta insida av toaletten och skrubba med en borste för att få den helt ren.
 6. Rengör ditt vardagsrum genom att moppa golven med ett milt rengöringsmedel. Använd dammsugaren med olika huvuden för att rengöra gardiner och persienner. Torka av fönsterbrädor med en trasa.
 7. Fläktar och hyllor kan du behöva en stege för att nå. En fuktig mikrofiber duk eller trasa kan användas för att torka av dem.
 8. Rengör dina dörrhandtag, gångjärn och golvlister med en fuktig mikrofiberduk. Sopa och moppa alla golven i ditt hem regelbundet.
 9. Det är viktigt att ditt hem luktar gott för att hålla borta äckliga odörer. Goda aromatiska dofter och doften av blommor lyfter ditt humör. Det motiverar dig också att se till så ditt hem alltid är rent.
 10. Få bort dåliga lukter från matlagningen i ditt kök genom att placera en skål med vit vinäger i köket. Instängd badrumsdoft kan enkelt tas bort genom att placera bomullstussar som doppats i essentiella oljor i ditt handfat eller andra ställen i badrummet. Instängd doft i dina garderober kan tas bort genom att placera malet kaffe i strumpor i garderoben.